Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Alaska a Cool Celebrity Cruise

Gletsjers en fjorden in Alaska © Celebrity Cruises

Alaska a Cool Celebrity Cruise

Wil jij ook wel eens ‘into the wild’? Dat kan in 2016 met Celebrity …
De Alaska-cruise is een van mijn meest dierbare reisherinneringen. Het vertrek uit Vancouver, de tocht door de Inside Passage, op berenjacht met de kapitein, per mountainbike op verkenning en kaarten versturen vanaf het meest noordelijke punt dat ik heb bereikt. Een onvergetelijke reis die ik iedere cruiseliefhebber van harte kan aanbevelen. Als je nog wat extra vakantiedagen hebt, is een verlenging in Vancouver een echte traktatie.

Vancouver Capilano Suspension Bridge © Destination Canada

Vancouver daagt je uit
Vancouver, vernoemd naar het Nederlandse Coevorden is voor mij een van de mooiste steden van Canada. Oké, je moet er een heel eind voor vliegen, maar dan krijg je ook wat. De stad ligt prachtig aan het water met op de achtergrond de bergen. Tijdens de winter kun je ’s morgens skiën en ’s middags heerlijk in de zon over het strand slenteren. Maar ook in de lente, zomer en herfst kun je overdag een onvergetelijke bergwandeling maken en ’s avonds uit eten gaan in China Town of Gastown, de historische binnenstad. Als je de stad niet wilt verlaten, ga dan naar Stanley Park, bekijk de totem palen en breng een bezoek aan de dagelijkse show in het Vancouver Aquarium. Als kunstliefhebber kan ik een bezoek aan de Vancouver Art Gallery van harte aanbevelen. Hier vind je een mooie verzameling schilderijen van Emily Carr. Voor adrenaline-zoekers is de 136 meter lange Capilano Suspension Bridge een aanrader.

Inside Passage Alaska Cruise © Celebrity Cruises

Inside Passage
Na vertrek uit Vancouver varen we door de Inside Passage. Dit is een prachtige doorgang met ruige bergtoppen. We hebben voor deze reis een buitenhut met balkon geboekt en genieten op ons privé terras van het prachtige uitzicht. Tijdens de lunch bestellen we via roomservice een heerlijke warme soep en een voedzame burger. Met een Budweiser en een boek varen we door de Inside Passage. Hoe ontspannen wil je reizen?

Martini Hubbard © celebrity Cruises

Hubbard Glacier
Een van de hoogtepunten voor ons is de verkenning van Hubbard Glacier. Bij het naderen van deze enorme ijsmassa staan we voor op het schip. Het kraakt en dondert om ons heen. Af en toe wordt er een stuk gletsjerijs in het water gelanceerd. Het is een prachtig gezicht. De blauwe kleur van het ijs is mysterieus En dan horen we opeens mensen joelen, we kijken opzij en zien dat enkele bemanningsleden met een tender het ijskoude water hebben bereikt. Zij varen naar een ijsschots en hakken er een stuk af dat ze meenemen aan boord. ’s Avonds zien we dit stuk terug als een ijskunstwerk in de bar. Ook roept de barman in de Martini-bar enthousiast dat hij vandaag ‘Martiní Hubbard’ serveert.

Fietsen en herten kijken © celebrity Cruises

Fietsen in Ketchikan
Na het wildwatervaren en de helikoptervlucht op de gletsjer besluiten we om in Ketchikan een mountainbike te huren. Een ochtend lekker actief de natuur in en dan zie je hele andere dingen zoals de tere gele bloemen, eindeloze dennenbomen met daar tussen enkele herten. Het uitzicht over de bergen en het water is prachtig. Aan het eind van deze tocht bezoeken we in Totem Heritage Centre. Daarna zit onze dag erop en laten we ons aan boord weer verwennen met een warme chocomelk.

Into the Wild met Celebrity Cruises

Celebrity Alaska opties
Celebrity Infinity vaart tussen 22 mei en 4 september 2016 wekelijks vanuit Vancouver ‘Into the Wild’. Meer weten over dit schip? Klik dan hier.

Go Better naar Alaska

Kies twee gratis extra's vanuit het Go Big, Better, Best programma op geselecteerde Alaska afvaarten!
Kijk hier voor meer informatie

 


© tekst Wilma Lankhorst
© foto’s Celebrity Cruises

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.

Laat een bericht achter!

  • Unsonse@abdiell.xyz wo 12 mei om 11:45

    <a href=http://ponlinecialisk.com/>buy cialis online 20mg[/url]